Chopin

Chopin

Werken van Chopin voor piano en orkest | Wouter Harbers - piano | Ars Musica Orkest o.l.v. Patrick van der Linden.

22 stemmen
CD | 1417162
Instrumentaal | Orkest
Instrumentaal | Piano
STH Quality Classics
EAN: 8716114171629
€ 16,90
€ 13,97 ex. BTW

Tracklist

Beluister de tracklist van deze CD of voeg een track als download toe in de winkelmand.

Beluister track

Bestel als mp3
(Download volledige album met 20% korting)
€ 1,00
€ 1,50
€ 1,50

Geachte luisteraar, 

Via dit Chopinalbum deel ik mijn passie voor Chopins muziek met u. Voor mij is de muziek van Chopin wat voor de meeste klassieke muziekliefhebbers de muziek van Bach is: geen dag zonder Chopin dus. Voor zijn muziek mag u mij ’s nachts wakker maken – hoewel je heerlijk kunt slapen bij zijn Nocturnes. De emotionele zeggingskracht en de perfectie in zijn composities maken het tot een feest om er dagelijks mee bezig te zijn. 
De afwisseling in Chopins oeuvre is enorm. Vergelijk bijvoorbeeld de poëzie van de Nocturnes met de vrolijkheid van de Waltzen, of de extase in de Heroïsche Polonaise met het hartzeer in de Tristesse: je waant je steeds in een andere wereld. Al jaren koesterde ik de wens om deze muziek op te nemen op een eigen Chopinalbum.

Het ultieme doel voor zo’n Chopinalbum zou het opnemen van Chopins Eerste Pianoconcert zijn. Het was dan ook een grote verrassing toen plannen van STH  Records en het Ars Musica Orkest precies pasten bij deze wens. Na een voorbereidingsperiode van anderhalf jaar was het een onvergetelijke ervaring om deze meeslepende muziek samen met vijftig professionele musici op te nemen! Daarnaast mocht ik een selectie van Chopins mooiste pianostukken opnemen: muziek die mijn hart heeft en die ik graag met u deel.
Dit project was voor mij de vervulling van een droom... Ik hoop dat u daar met volle teugen van meegeniet!

Wouter Harbers

Recensies

Nederlands Dagblad | Wouter Harbers en Ars Musica Orkest o.l.v. Patrick van der Linden - Frédéric Chopin

Voor de jonge pianist Wouter Harbers was het een grote wens nog eens een Chopin-cd te maken. Voor hem is Chopin wat Bach is voor veel andere musici: het muzikale hoogtepunt. Op deze cd speelt hij niet alleen het Eerste Pianoconcert van Chopin, maar ook een aantal kleinere pianowerken van de Pools-Franse componist. Het ook nog jonge Ars Musica Orkest toont zich een adequate begeleider. Harbers en het orkest zijn goed op elkaar ingespeeld...

Klik hier om de recensie in zijn geheel te lezen. 

Reformatorisch Dagblad | Piano

De twee pianoconcerten van Chopin behoren tot het genre ”virtuozenconcert” uit het begin van de 19e eeuw en zijn tegelijk de enige concerten van dit genre die nog worden uitgevoerd.

...De muziek van Chopin past Wouter Harbers als een handschoen. De techniek die nodig is voor dit typisch pianistische werk heeft hij volop in huis. Bovendien beschikt hij over een flinke portie poëtische zeggingskracht, onmisbaar voor deze bij uitstek romantische muziek. Speciale vermelding verdienen de verrichtingen van het Ars Musica Orkest onder de deskundige leiding van Patrick van der Linden... 

Klik hier om de volledige recensie te lezen. 

Verwante producten

Romance

Romance

Romantische melodieën voor piano en orkest | Wouter Harbers - piano | l'Orchestra Particolare o.l.v. Patrick van der Linden | Robert Cekov - viool.

€ 16,90
26 stemmen
Ars Musica Orkest | Mendelssohn, Mozart & Schubert

Ars Musica Orkest | Mendelssohn, Mozart & Schubert

Ars Musica Orkest o.l.v. Patrick van der Linden | Gerben Budding - orgel | Orkestwerken van Mendelssohn, Mozart en Schubert.

€ 14,90
18 stemmen
Rachmaninoff | Evelina Vorontsova

Rachmaninoff | Evelina Vorontsova

Evelina Vorontsova speelt werken van Sergei Rachmaninoff op piano.

€ 16,90
22 stemmen
Faces of Solitude

Faces of Solitude

Wouter J. Bakker speelt werken van Liszt en Medtner op piano.

€ 6,95
7 stemmen
Metamorphosis

Metamorphosis

Lennart Morée speelt (eigen) transcripties van klassieke werken op piano.

€ 6,95
22 stemmen
Arabeske

Arabeske

Jaap Eilander speelt Schumann, Chopin, Liszt en Prokofiev op piano.

€ 6,95
6 stemmen
Copyright © 2020 - Design en realisatie  Nifterik Multimedia Nifterik Multimedia