Ars Musica Orkest | Mendelssohn, Mozart & Schubert

Ars Musica Orkest | Mendelssohn, Mozart & Schubert

Ars Musica Orkest o.l.v. Patrick van der Linden | Gerben Budding - orgel | Orkestwerken van Mendelssohn, Mozart en Schubert.

18 stemmen
CD | 1417182
Instrumentaal | Orkest
STH Quality Classics
EAN: 8716114171827
€ 14,90
€ 12,31 ex. BTW

Tracklist

Beluister de tracklist van deze CD of voeg een track als download toe in de winkelmand.

Beluister track

Bestel als mp3
(Download volledige album met 20% korting)
1. Ouverture Die Hebriden, opus 26
F. Mendelssohn Bartholdy
€ 2,95
€ 2,95

Het kan vreemd lijken dat een gloednieuw orkest overbekende composities van Mendelssohn en Schubert opneemt, muziekstukken die bovendien door vrijwel ieder gerenommeerd orkest al zijn uitgebracht en jaarlijks ook nog eens tientallen keren worden uitgevoerd. “Wat kunnen jullie eigenlijk toevoegen ten opzichte van al die reeds bestaande uitvoeringen?” – dit is de kernvraag die me regelmatig werd gesteld toen ik muziekliefhebbers op de hoogte bracht van het idee een cd op te nemen met het Ars Musica Orkest. Die vraag is natuurlijk terecht. 

Allereerst is er een persoonlijke voorkeur. De muziek van Mendelssohn betekent een leven lang al veel voor me en resoneert in mijn ziel. Daarnaast heeft het Orkest zich vanaf haar oprichting enkele jaren geleden gericht op muziek vanaf Johann Sebastian Bach. Integratie van de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk binnen een modern orkest (dat wil zeggen: spelend op een modern instrumentarium) is iets waar we ons sindsdien mee bezig houden. Bij uitstek ontwikkelen we ons daarin aan de hand van de muziek die onze grote voorbeelden als Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Mendelssohn en Brahms ons hebben nagelaten. We presenteren u daarom graag onze ‘eersteling’, uit liefde en passie voor deze muziek.

Patrick van der Linden

Recensies

Reformatorisch Dagblad | Recensie: Ars Musica Orkest

De eerste cd van het in 2010 opgerichte Ars Musica Orkest heeft me positief verrast. Opvallend is de keuze voor bekend repertoire. Van Mendelssohns Hebridenouverture en de ”Unvollendete” van Schubert bestaan tientallen opnames.

Daarbij komt dat de werken in technisch opzicht nogal uiteenlopen. De niet eenvoudige ”Hebriden” is van een heel ander kaliber dan Schuberts magnus opus, dat je nog weleens tegenkomt op het repertoire van amateurorkesten. Je zou dus de neiging kunnen hebben vooral te letten op wat er niet goed ging.

Echter, bij mij werkte dat anders. Direct werd ik geraakt door de manier waarop hier enthousiasme wordt omgezet in gedreven musiceren, iets wat alleen kan wanneer men beschikt over voldoende technische vaardigheid om muzikale intenties over te brengen. Daarbij klinkt de in Apeldoorn gemaakte opname fraai en sfeervol.

Klik hier om de recensie in zijn geheel te lezen. 

Nederlands Dagblad | Mendelssohn - Mozart - Schubert

Tien jaar geleden richtte dirigent Patrick van der Linden het Ars Musica Concertkoor op...De muziek van deze cd is toegankelijk voor een groot publiek, aanstekelijk gespeeld en ook nog eens goed opgenomen...

+ geslaagd cd-debuut van jong orkest

+ mooie opname

Klik hier om de volledige recensie te lezen. 

Video

Verwante producten

Rachmaninoff | Evelina Vorontsova

Rachmaninoff | Evelina Vorontsova

Evelina Vorontsova speelt werken van Sergei Rachmaninoff op piano.

€ 16,90
22 stemmen
Faces of Solitude

Faces of Solitude

Wouter J. Bakker speelt werken van Liszt en Medtner op piano.

€ 6,95
7 stemmen
Organic Brass

Organic Brass

Pelgrim Brass en Gerard van der Zijden op het orgel presenteren met deze CD een prachtig klassiek programma met wat kleine uitstapjes naar het onbekendere werk en zeer bekend werk.

€ 14,90
26 stemmen
Organo Concertato

Organo Concertato

Concerten voor strijkers en orgel van Wolfgang Amadeus Mozart | Antoinette Lohmann - viool | Pieter Affourtit - viool | Sarah Walder - cello | Jan Hollestelle - contrabas | Geert Bierling - orgel.

€ 14,90
8 stemmen
Metamorphosis

Metamorphosis

Lennart Morée speelt (eigen) transcripties van klassieke werken op piano.

€ 6,95
22 stemmen
Dialogues

Dialogues

Klassieke fluitmuziek | Marjolein de Wit - fluit | Jelger Blanken - piano.

€ 6,95
16 stemmen
Copyright © 2020 - Design en realisatie  Nifterik Multimedia Nifterik Multimedia