Artiesten - Wouter Harbers

Wouter Harbers

Wouter Harbers (1986) is een jonge, ambitieuze pianist met een brede achtergrond: vanaf zijn 10e trad hij op als organist, op negentienjarige leeftijd dirigeerde hij de Messiah van Händel en een Cantate van Bach en in 2005 trad hij voor het eerst op als pianist. Hij rondde eerst succesvol een opleiding aan de Pabo af. Daarop was hij enkele jaren deeltijd actief als leerkracht en studeerde daarnaast deeltijd Koordirectie aan Hogeschool IDE. In 2010 koos hij echter definitief voor de piano, en dankzij het winnen van het EMG-concours in de categorie piano (2011) is hij inmiddels fulltime musicus. 

Piano 
In 2005 debuteerde hij als pianist in een recital met de bariton Kees van Bochove, en samen namen ze in 2008 ‘Schwanengesang’ van Schubert op CD op. Er volgde een tournee door heel Nederland, om deze CD te presenteren aan een breed publiek. In 2010 trad hij voor het eerst op met een Symfonieorkest, en mocht hij voor ruim 1300 jongeren in het WTC te Den Haag spelen. In 2011 won hij het EMG-concours en was hij o.a. als solist te horen in het Beatrix-theater te Utrecht voor ruim 1400 jongeren. Het album ‘Winnaars’ (een CD met de twee winnaars van het EMG-concours) verscheen in 2012, en datzelfde jaar debuteerde hij op Radio 4. Ook mocht hij dat jaar voor ruim 1800 jongeren, diverse ministers en premier Mark Rutte pianospelen en was hij solist tijdens de Nationale Hervormingsdag. In 2013 debuteerde hij op TV: sindsdien verscheen hij vier keer op TV. Datzelfde jaar jureerde hij voor het eerst (tijdens het Nederlands Première Concours). In 2014 zette hij een project op rond de Nocturnes van Chopin: 15 pianisten werkten samen in het Chopinproject en zetten op zijn initiatief alle 21 Nocturnes op CD. Verder nam hij het initiatief tot een crowdfundingscampagne: inmiddels is mede dankzij die campagne een album met een professioneel orkest opgenomen en verschenen onder de titel 'Romance'. 

Actief als… 
Wouter Harbers geeft regelmatig soloconcerten en heeft een eigen concertserie in de Thomaskerk te Zeist. Daarnaast is hij actief als pianist bij uiteenlopende koren: van gemengde koren tot het professionele Ars Musica Kamerkoor. Daarnaast wordt hij vaak gevraagd als begeleider van zangers en solisten. Wouter verzorgt ook muziek tijdens bruiloften en uitvaarten en hij is werkzaam als organist/pianist in de Nieuwe Kerk en de Noorderlichtkerk te Zeist en de Immanuëlkerk te Driebergen. Als coach is hij verbonden aan het Thomasensemble en als dirigent aan vocaal ensemble 'Lobet den Herrn' te Bodegraven. Hij valt regelmatig in bij o.a. Symfonieorkest Sjosjanim en is pianodocent van enkele gevorderde leerlingen. 

Opleiding 
Wouter rolde via een omweg in het vak. Hij ontving vanaf zijn 9e orgelles van onder meer Dick Sanderman en Peter Eilander. Vanaf zijn 18e kwam daar privéles koordirectie bij Patrick van der Linden bij, en ruim een jaar later kwamen daar ook pianolessen van de Russische pianiste Olga Malkina bij. In 2009 startte hij met de opleiding Koordirectie aan het privéconservatorium van Joop Schets, maar in 2010 besloot hij zich te concentreren op de piano. Omdat hij toen 24 was, zag hij af van een reguliere opleiding en besloot hij in plaats daarvan intensief pianoles te nemen bij Bernard Touwen. Mede dankzij het winnen van het EMG-concours kreeg hij de podia om zijn missie in praktijk te brengen: klassieke pianomuziek op een toegankelijke manier dicht bij het brede publiek brengen. 

Website: www.wouterharbers.nl

Producten van deze artiest

Sounds of Silence

Sounds of Silence

Wouter Harbers - piano | Robert Cékov - viool | Strijkkwartet Romance.

€ 14,90
7 stemmen
Chopin

Chopin

Werken van Chopin voor piano en orkest | Wouter Harbers - piano | Ars Musica Orkest o.l.v. Patrick van der Linden.

€ 16,90
22 stemmen
STH Favourites 2015

STH Favourites 2015

Zorgvuldig geselecteerd repertoire aan muziek van alle CD's die in 2015 door STH Records zijn uitgegeven | In het booklet is de volledige catalogus 2015 te vinden.

€ 9,95
12 stemmen
Prijs Zijn grootheid

Prijs Zijn grootheid

Christelijk Betuws Jongerenkoor o.l.v. Wim de Graaf | Martin Zonnenberg - orgel | Wouter Harbers - piano | Christelijk Instrumentaal Ensemble Filomusica.

€ 6,95
3 stemmen
Romance

Romance

Romantische melodieën voor piano en orkest | Wouter Harbers - piano | l'Orchestra Particolare o.l.v. Patrick van der Linden | Robert Cekov - viool.

€ 16,90
26 stemmen
Copyright © 2020 - Design en realisatie  Nifterik Multimedia Nifterik Multimedia