Organic Brass

Organic Brass

Pelgrim Brass en Gerard van der Zijden op het orgel presenteren met deze CD een prachtig klassiek programma met wat kleine uitstapjes naar het onbekendere werk en zeer bekend werk.

27 stemmen
CD | 1416042
Instrumentaal | Brassband
Instrumentaal | Hoorn
Instrumentaal | Trombone
Instrumentaal | Trompet
STH Quality Classics
EAN: 8716114160425
€ 14,90
€ 12,31 ex. BTW

Tracklist

Beluister de tracklist van deze CD of voeg een track als download toe in de winkelmand.

Beluister track

Bestel als mp3
(Download volledige album met 20% korting)
€ 1,00
€ 1,00
€ 1,00
€ 1,00
5. Dances Caractéristiques from Nutcracker
P.I. Tchaikovsky, F. Seelbach
€ 1,00
€ 1,00
8. Toccata & Fugue in d minor (BWV 565)
G. van der Zijden, A.L. Belmonte
€ 1,00
9. Hide and Seek
I. Heap, B. Duister
€ 1,00
10. The Fairy Round
A. Holborne, J. Lichtmann
€ 1,00
11. Largo from the 9th Symphony
A. Dvorak, B. Duister
€ 1,00
12. You Raise Me Up
R. Lovland, A.L. Belmonte
€ 1,00

Een van de mooiste stukjes van Rotterdam is de schilderachtige wijk van historisch Delfshaven. Het is ook niet vreemd dat de jonge talenten van Pelgrim Brass elkaar hier tegen het lijf zijn gelopen. Aan inspiratie geen gebrek op de plek van de ‘Pilgrim Fathers’. Deze thuishaven heeft bij het koperkwintet gezorgd voor een nieuwe kijk op het maken van programma’s en het schrijven van muziek. 
Het ensemble is in 2013 voor het eerst bij elkaar gekomen en direct was er een muzikale klik. Concerten met orgel, een eigen ‘fairy tale’ en het spelen op festivals is inmiddels al gedaan, en het ensemble is in augustus 2015 verder gaan zoeken naar de achtergrond van de Pilgrim Fathers. Een dagboek van één van de pelgrims en de negende symfonie van Dvorak zijn de rode draad door de ‘Pelgrim Expeditie’ wat op het Grachtenfestival werd uitgevoerd. Het ensemble focust zich vooral op het maken en spelen van eigen programma’s en gaat verrassende verbintenissen met andere artiesten aan. Onder andere daardoor speelt het ensemble veel verschillende stijlen. In het najaar van 2014 is de samenwerking met organist Gerard van der Zijden ontstaan. 

Organisch. Wat houdt dat eigenlijk exact in? Wanneer je gaat zoeken naar de betekenis kom je terecht op een omschrijving als  ‘voortgekomen uit iets levends’ of ‘op een vanzelfsprekende manier passen bij’. Deze betekenissen vertellen eigenlijk exact wat de CD van Pelgrim Brass en organist Gerard van der Zijden inhoudt. De klankkleuren van het orgel in de Pelgrimvaderskerk verrijken het koperkwintet en andersom.

De samenwerking kwam tot stand doordat het kwintet een concert gaf in de kerk in Delfshaven en Gerard aandacht toehoorder was. Na afloop werd direct gesproken over een eventuele samenwerking, wat een nieuwjaarsconcert op 10 Januari 2015 tot gevolg had. Nieuwe arrangementen werden geschreven en na een intensieve samenwerking had dit een spectaculair concert tot gevolgen. 

Dit werd opgevangen door Jaco van Houselt (STH Records), hij nodigde de musici uit voor een gesprek in de studio. ‘Een CD met grote klassieke werken’ werd de insteek voor deze plaat. Alle partijen gingen akkoord, maar het mooie onbekende werk mocht ook niet ontbreken. Als er iets organisch is aan het geheel, is het wel de manier waarop dit product ontstaan is. Daarbij optellend de samenwerking en muzikale klasse maakt deze CD tot een uniek product. 

Video

Verwante producten

Brass & Orgel

Brass & Orgel

Indrukwekkende muziek voor brassband en orgel vanuit Bolsward | Soli Brass uit Leeuwarden o.l.v. Anne van den Berg | Jan Willem den Hartogh - orgel.

€ 6,95
19 stemmen
Classic | Duo Drost & van Dijk

Classic | Duo Drost & van Dijk

Prachtige klassieke muziek | Henk Jan Drost en Maurice van Dijk - trompet | Gerwin van der Plaats - orgel.

€ 6,95
22 stemmen
Trio Trompet

Trio Trompet

Marcel Treffers, Herman Drost & Henk-Jan Drost - trompet | Martin Mans - orgel | Deel 9 in de serie 'De mooiste instrumentale muziek van STH Records'.

€ 6,95
10 stemmen
Bouw mee!

Bouw mee!

Ab Weegenaar - orgel | Ensemble De Koperen Munt o.l.v. Ab Weegenaar.

€ 7,95
8 stemmen
Trumpet Tunes

Trumpet Tunes

Prachtige muziek vanuit de Evangelisch Lutherse Kerk te Den Haag | Martin Zonnenberg - orgel | Laura Krale - trompet.

€ 14,90
34 stemmen
Amsterdam Wind Ensemble

Amsterdam Wind Ensemble

Het Amsterdam Wind Ensemble o.l.v. Bastiaan Blomhert speelt werken van Mozart, Schmitt, Haydn en Andriessen.

€ 6,95
6 stemmen
Copyright © 2024 - Design en realisatie  Nifterik Multimedia Nifterik Multimedia