Artiesten - Gerard van der Zijden

Gerard van der Zijden

Gerard van der Zijden is op 7 jarige leeftijd begonnen met pianospelen. Emmy van Eden, onder andere begeleidster van Jo Vincent, leerde hem in korte tijd dit instrument te bespelen. Na verhuisd te zijn naar Capelle aan den IJssel kreeg hij zijn orgellessen van onder andere Jan Brandwijk en Henk Groeneweg.
 
Gerard is orgel leerling geweest van Arie J. Keijzer en Geert Bierling. Bij Geert Bierling heeft hij zijn studie Orgel en Kamermuziek succesvol afgerond aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Kerkmuziek studeerde hij bij Arie Eijkelboom, koordirectie bij Wim van Herk en zang bij Harjo Pasveer.
 
Gerard is hoofdorganist van de Oude of Pelgrimvaderskerk te Rotterdam-Delfshaven. Hier bespeelt hij het monumentale Bätz-Witte orgel uit 1855 en het Koororgel van Fonteyn uit 1975.Naast het bespelen van de deze instrumenten heeft Gerard een orgel- en pianolespraktijk en een zaterdagmiddag – orgelconcertserie.
Op het Stadhuis van Rotterdam bespeelt  hij met enige regelmaat het Standaart -orgel van de Burgerzaal tijdens de eerste klas huwelijken.
 
In 2013 was Gerard mede oprichter van de concertserie Muziek om de Hoek. Als artistiek adviseur draagt hij zorg voor de invulling van 7 concerten in de Dorpskerk van Hoek van Holland, waarbij het orgel centraal staat.
 
Gerard vormt een muzikaal duo met de bariton Christian van Es, naast de productie van een cd met Bach-liederen organiseren zij regelmatig zgn. scratchmuziek-dagen.
Vanaf  2013 zijn zij in dienst van de Stichting Muziek in Huis, om concerten te geven in diverse zorginstellingen door het hele land.
 
Gerard van der Zijden is dirigent van de koren Omnia Cum Deo uit Nieuw- Lekkerland, Groote Lindt uit Zwijndrecht en Vivace uit Reeuwijk. Vanaf augustus 2015 is hij als dirigent verbonden aan het Chr. Mannenkoor De Verenigde Zangers te Barendrecht.
 
Gerard is een veelgevraagde begeleider van koren uit Rotterdam en omstreken. Zijn spel is te beluisteren op diverse CD opnames , solistisch en ook als koorbegeleider. 

Website: www.gerardvanderzijden.nl

Producten van deze artiest

STH Favourites 2016

STH Favourites 2016

Zorgvuldig geselecteerd repertoire aan muziek van alle CD's die in 2016 door STH Records zijn uitgegeven | In het booklet is de volledige catalogus 2016 te vinden.

€ 9,95
8 stemmen
Organic Brass

Organic Brass

Pelgrim Brass en Gerard van der Zijden op het orgel presenteren met deze CD een prachtig klassiek programma met wat kleine uitstapjes naar het onbekendere werk en zeer bekend werk.

€ 14,90
26 stemmen
Copyright © 2021 - Design en realisatie  Nifterik Multimedia Nifterik Multimedia