Psalmenconcert in de Trinitatiskapel Dordrecht

24 juni 2017, 11:34

Op zaterdagmiddag 24 juni 2017 wordt er een bijzonder mooi thema concert rond de psalmen uitgevoerd in de sfeervolle Trinitatiskapel ( Lutherse Kerk ) te Dordrecht.
Er klinken mooie psalmenbewerkingen in diverse stijlen. Ter gelegenheid van de 85ste verjaardag van Arie J. Keijzer ( 6 juni 1932) zal er ook een psalmcompositie van hem klinken. Ook kunt u genieten van mooie klassieke werken o.a. een zomerse Vivaldi. Het concert wordt verzorgd door organist en pianist Jan Peter Teeuw en violiste en klassiek geschoold zangeres Alisa van Dijk.

Alisa en Jan Peter hebben veel affiniteit met de psalmen.  Alisa heeft jaren in Canada gewoond en heeft haar opleiding viool en zang in Den Haag en Groningen cumlaude afgerond. Ze woont sinds september 2016 in Dordrecht en bouwt in deze stad een les en concertpraktijk op. Ze geeft tevens muziekles op een basisschool in Dordrecht en is verbonden aan diverse professionele orkesten. Deze zomer geeft Alisa concerten met beiaardier, pianist en organist Boudewijn Zwart.  Alisa is artistiek leidster van haar eigen succesvolle maandelijkse concertserie in de Trinitatiskapel. Jan Peter is o.a. organist van het van den Heuvel orgel in de Singelkerk te Ridderkerk. Zijn opleiding heeft hij gevolgd bij o.a. organist Arjen Leistra. Jan Peter is veelvuldig actief in de muziek als componist, dirigent, pianist en organist. 

U kunt deze middag ook genieten van solo’s en samenspel van de musici op orgel, piano en viool. Alisa zingt als toegift een mooi lied van Mozart. De kerk bevindt zich aan de Vriesestraat 22 te Dordrecht. U kunt voor een voordelig tarief parkeren in de nabijgelegen parkeergarage aan de Visstraat. Ook is de kerk goed per fiets te bereiken.
De aanvang van het concert is 16:30 uur ( let op! afwijkende tijd ) De toegang is gratis wel is er een collecte voor de onkosten.  
Na afloop is er ruimte voor ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje! Van harte welkom!

Voor meer info zie www.alisavandijk.nl

overzicht
Copyright © 2017 - Design en realisatie  Nifterik Multimedia Nifterik Multimedia