Wat er in de Bijbel staat (liedbundel)

Wat er in de Bijbel staat (liedbundel)

A.M. Brouwer-Karels

3 stemmen
Artikelnr.: 80060001
Publicatiejaar: 2006
Aantal pagina's: 66
Tekstschrijver / vertaler: Diversen
Bewerking / arrangement: J. C. Karels
Bezetting: piano, SA, Orgel
Formaat/uitvoering: A5
Taal: Nederlands
Download voorbeeld
€ 12,50
€ 11,47 ex. BTW

Bij dit product geldt een minimale afname van 10 exemplaren.

Tracklist

Beluister de uitvoeringen van deze muziek. Of voeg een track toe als MP3 download in de winkelmand.

Beluister track

Bestel als mp3
 

Uitvoering: A5 staand, Wire-O + gitaarakkoorden 
ISBN: 978-90-812544-4-1 
 

Wat er in de Bijbel staat is een liedbundel voor kinderevangelisatie.

Voor kinderen die niet gewend zijn aan de taal van de Bijbel, is het aanleren van een Bijbeltekst niet eenvoudig. Uit ervaring met kinderevangelisatiewerk bleek dat het aanleren van Bijbelteksten gemakkelijker ging wanneer de tekst op melodie gezet was. Die positieve ervaring leidde tot het ontstaan van deze liedbundel. Naast de Bijbelteksten op melodie bevat deze bundel ook nieuwe en bestaande liederen. Omdat herhaling juist ook voor deze kinderen zo belangrijk is, zijn het liederen die in principe bij alle Bijbelverhalen gezongen kunnen worden.
De liedbundel bestaat uit 25 Bijbelteksten op muziek aangevuld met ca. 25 andere liederen.
Deze liedbundel kan ook gebruikt worden in het gezin, op de basisschool, de zondagschool of het kinderkoor.
Melodieën Bijbelteksten en samenstelling liederen: A.M. Brouwer-Karels. Harmonisaties: J.C. Karels en anderen.

Recensies:

Dit boekje is bedoeld ter ondersteuning van het jeugdwerk om kinderen onder andere spelenderwijs bekende Bijbelteksten aan te leren. Het is al de derde druk en ik kan me voorstellen dat er veel gebruikt van gemaakt wordt omdat deze manier van memoriseren uitstekend werkt.  Ook over de liederen valt veel positiefs te zeggen: aansprekende. meestal bekende melodieën in klavierzetting, voorzien van gitaarakkoorden. Zelfs enkele Psalmmelodieën ontbreken niet. Maar ook de nieuwe melodieën mogen er zijn. Mevrouw Brouwer-Karels schreef er zelf een aantal die kinderen beslist zullen aanspreken. Ook in het onderwijs is deze bundel goed bruikbaar en inhoudelijk betrouwbaar.

Sjaak Bezemer, oud-docent muziek in DRS Magazine (September 2009)

Voor kinderen die niet gewend zijn aan de taal van de Bijbel, is het aanleren en onthouden van Bijbelteksten niet gemakkelijk, schrijft A.M. Brouwer-Karels in het Woord vooraf van de Liedbundel voor kinderevangelisatie. De bundel is gemaakt voor evangelisatie vanuit reformatorische kerken waar de Statenvertaling uit 1637 in gebruik is. Dat maakt de opmerking uit het voorwoord begrijpelijk. De bundel begint met 25 korte Bijbelteksten, een of twee notenbalken lang. Het is componist Brouwer-Karels (1975) gelukt daar mooie stromende en originele melodieën voor te maken, met gevoel voor de inhoud van de tekst. Ze kunnen onbegeleid worden gezongen, maar er staan ook begeleidingszettingen bij. In het tweede deel van het boekje staan dertig nieuwe en oude strofische liederen met een ruim aanbod van genade. Het taalgebruik is soms ouderwetserig, maar de kinderen die door deze liederen met God in aanraking komen, leren mooie melodieën.

Peter Sneep in het Nederlands Dagblad

Copyright © 2024 - Design en realisatie  Nifterik Multimedia Nifterik Multimedia