Presentatieconcerten 'Faces of Solitude'

2 september 2016

In een tweetal presentatieconcerten op donderdag 22 september in Noordscheschut (Dr.) en zaterdag 24 september as. te Wageningen presenteert Wouter J. Bakker zijn nieuwe cd ‘Faces of Solitude’. Deze twee concerten worden gehouden in de Week tegen Eenzaamheid.

De solo-cd bestaat uit vier grote werken van Franz Liszt en Nikolai Medtner. Het zijn vier ontroerende muzikale verhalen met eenzaamheid als thema. Ze zijn geschreven door twee grote romantische componisten uit de 19e en 20e eeuw die zich beiden door christelijk geloof lieten inspireren. Liszt heeft zich om populariteit nooit hoeven te bekommeren, Medtner daarentegen raakt sinds kort uit een onterechte vergetelheid. Zijn vriend Rachmaninoff noemde bijvoorbeeld hem de grootste componist van zijn generatie. Vier muzikale verhalen uit de diepte van het leven vol passie en hoop. Met gedichten van Fet, Lamartine en Rodigast die aan de composities vooraf ging – en een boeiende toelichting in het booklet van musicoloog Marcel Zwitser.
De cd is opgenomen onder het label Quality Classics van STH Records en verkrijgbaar tijdens de presentatieconcerten (€14,90). De CD is ook via de site te bestellen (prijs incl. verzendkosten: €16,00).
Tijdens het concert zullen delen van het van cd repertoire uitgevoerd worden, en op verschillende wijzen worden toegelicht. Meer informatie over de cd en het concertprogramma kunt u vinden op de website: www.wouterjbakker.nl.

Info concerten:
22 september / 20.15 uur: Immanuëlkerk, Tramweg 7 te Noordscheschut (Dr.) – verjaardagsconcert, daarom toegang gratis – vrijwillige bijdrage voor de gemaakte kosten is welkom. Vleugel (Yamaha): Zwezerijnen. Welkom vanaf 20.00 uur.
24 september / 20.15 uur: Arboretumkerk, hoek A. Faliseweg / Arboretumlaan te Wageningen – toegang €7,50 (incl. 1 gratis consumptie te besteden na het concert). Vleugel: C. Bechstein. Welkom vanaf 19.45 uur.
Om van plaats verzekerd te zijn, kunt u kaarten reserveren via de website van Wouter Bakker. 

Presentatieconcerten 'Faces of Solitude'
Copyright © 2024 - Design en realisatie  Nifterik Multimedia Nifterik Multimedia