Rineke de Wit laat geloof inspireren tot veelkleurige muzikale mix

4 april 2016

Rineke de Wit is zangeres, dirigent, hoboïst, pianist en arrangeur. Bij het grote publiek vooral bekend als één van de zusjes uit vocal group Filiae en gast-sopraan bij diverse christelijke koren. Vanuit die veelkleurigheid ontstond ‘Ode’, haar solo-debuut over het samen delen van muziek. Een bijzondere kans om te laten zien dat hoe ingewikkeld het leven ook kan zijn, er geloof, hoop en liefde zijn en dat muziek mensen verbindt.
Het resultaat, de muziek van ‘Ode’, beleeft op vrijdag 15 april haar premiere in de Cunerakerk in Rhenen met een avondvullend concert met Filiae en orkest. Bovendien treedt ster-fluitist Severin van Dijk dan op in het voorprogramma. 

‘Ode’ is een cd waarop de veelkleurigheid van Rineke in een mooie mix aan bod komt. Een album waar maar liefst 37 muzikanten, waaronder Filiae, aan mee werkten en dat werd opgenomen in een semi-live setting in de prachtige Lukaskapel van Ermelo. Een klassieke insteek met strijkers, blazers en klavecimbel, maar ook geestelijke liederen, een drietal Nederlandstalige arrangementen met haar Filiae-zussen, en Israëlische ‘shirim’. Rineke pakt duidelijk de kans om haar veelzijdige portfolio te etaleren, zonder daarin de gemakkelijke keuzes te maken.

Het album vertelt het verhaal van haar eigen weg: van geloof, het leven in al zijn veelkleurigheid, van afscheid en thuiskomen, van verstilling en verdriet, en van samenwerken. 
De ode betekent voor haar de kans die Rineke in een moeilijke tijd aanpakte om samen met Jaco en Wiltine van Houselt  van het christelijke label STH-records een onderscheidend album te maken. Ze hoopt anderen te inspireren met haar muziek en haar boodschap van geloof en verbinding. 

‘In mijn album heb ik alles gelegd wat ik kan geven. Muziek gaat pas leven als je het kan delen met anderen,’ zegt Rineke. ‘Bovendien is de kracht van mensen die als groep muziek maken groter dan wanneer de afzonderlijke talenten bij elkaar worden opgeteld. Zodra we samen spelen, worden er dingen geheeld. Door dat te laten zien hoop ik anderen te inspireren.’ 

Bijzonder noemenswaardig op het album zijn de sopraan-duetten met Maria den Hertog (Pie Jesu, Yerushalayim Shel Zahav, I Believe), het klassieke hoogstandje ‘Rejoice’ van Händel en de met bezieling vertolkte geloofsliederen ‘Rhapsody’ en ‘My Tribute’, waarbij Rineke ook haar iets toegankelijker zangstijl laat zien. Een zangeres waar we in de komende jaren op meerdere vlakken nog veel van gaan horen.

Kaarten voor het presentatieconcert op 15 april (in de Cunerakerk in Rhenen) zijn te reserveren via www.rinekedewit.com/reserveringen.

Website: www.rinekedewit.com
Locatie: Cunerakerk
Adres: Kerkplein 1 in Rhenen

  • Aanvang: 19:45 (voorprogramma Severin van Dijk) 
  • 20:15 hoofdprogramma Rineke de Wit & friends
  • Inloop vanaf 19:15 uur
Rineke de Wit laat geloof  inspireren tot veelkleurige muzikale mix
Copyright © 2024 - Design en realisatie  Nifterik Multimedia Nifterik Multimedia