Mahler 5, wie vindt dat nou niet mooi!

10 oktober 2015

Een grote wens kwam bovendrijven:
De grote wens is: De 5-de Symfonie van de Joodse Componist Mahler opnemen en uitvoeren in een kleine bezetting.

Wat is daar allemaal voor nodig:
Een studio en de juiste opname apparatuur (en de mensen erbij), een platenmaatschappij (STH records) en gekwalificeerde musici, twee top vleugels een goed arrangement. De eerste helft van de financiën heeft Van Dijk al bij elkaar, maar voor de tweede helft kan hij niet zonder het grote publiek. Maurice (initiatiefnemer) zoekt mensen die dit project willen steunen en zo een bijdragen willen leveren aan een nieuw en uniek stukje muziekgeschiedenis. Muziek die het verdient om gehoord te worden. 

Luistert u zelf eens naar het vierde deel van deze symfonie. Wellicht het bekendste, omdat deze veelvuldig gebruikt is als losstaand stuk. Tevens de liefdesbrief die hij schreef voor Alma. Hij verstuurde de noten naar haar en zij begreep hem. De liefde was beklonken. Hoe mooi!

Via voordekunst.nl hopen we het resterende bedrag bij elkaar te krijgen. Voordekunst.nl is een mooi platvorm om kunstproducties tot stand te laten komen. 
Voor meer informatie: www.mauricevandijk.com 
 
Medewerkenden 

  • Trompet:  Maurice van Dijk, Hoorn Sander van Dijk (allround hoornist o.a. Metropole Orkest)
  • Trombone Ben van Dijk (Rotterdams Filharmonisch Orkest)
  • Bastuba Stefan Knuijt (Marinierskapel)
  • Pianisten Stefan Blaak en Martijn Blaak (spelers in de kleine zaal Concert Gebouw)
  • Arrangeur: Steven Verhelst (bekend bij het kamerorkest van het Concertgebouw Orkest)
  • Sound engineer Jaco van Houselt (STH records). 

Hoe werkt een donatie en zit ik daar aan vast?
Via de website: www.mauricevandijk.com vindt u een link waar u op de juiste pagina van voordekunst.nl komt. Daar kunt u kiezen uit verschillende opties van doneren. Vanaf 10 euro. U kunt anoniem doneren (door aan te vinken) of juist niet met een tekst bij erbij. Er vindt bij 80% van het totaalbedrag een keuzemoment plaats. Wilt u het geld blijven doneren of wilt u het terug. Ditzelfde gebeurt als de periode voor bij is.

Copyright © 2024 - Design en realisatie  Nifterik Multimedia Nifterik Multimedia