Artiesten - Peter Eilander

Peter Eilander

Peter Eilander is organist van de Eben-Haëzerkerk te Apeldoorn. Hij begon zijn organisten loopbaan op tienjarige leeftijd in de Tabernakelkerk te Vaassen. In 1974 werd hij organist van de Rehobothkerk te Heerde. Vanaf 1981 is hij organist van de Eben-Haëzergemeente te Apeldoorn, welke in 1995 de nieuwe kerk en in 1997 het nieuwe Steendamorgel  in gebruik nam. Hij studeerde op het conservatorium te Zwolle bij Dorthy de Rooy (orgel) en Epke de Jong (piano). Daarna volgde hij interpretatielessen bij Nico Waasdorp en Jan Bonefaas. 

Als concertorganist speelt Peter Eilander zowel in Nederland als in het buitenland. Zo concerteerde hij in Amerika, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Ierland (Dublin), Letland (Riga), Rusland (St. Petersburg) en Spanje.

Peter Eilander is dirigent van het christelijk gemengd koor Cantate Deo te Amersfoort, het christelijk mannenkoor Higgajon te Harderwijk en het christelijk mannenkoor Door Eendracht Verbonden te Werkendam. 

Als docent is Peter Eilander verbonden aan het Muziek Onderwijs Centrum te Holten en heeft een uitgebreide lespraktijk. Leerlingen, afkomstig uit het hele land, komen vooral voor zijn romantische interpretaties en zijn aanpak van de begeleiding tijdens erediensten. 

Hij heeft als organist, dirigent en begeleider van koor- en samenzang verschillende opnamen op zijn naam staan. Peter heeft op 4 cd’s alle 8 orgelsonates van Alexandre Guilmant opgenomen. Naast deze sonates (2 per cd) werden orgeltranscripties van Guilmant opgenomen uit de z.g.n. Trocadéro Livraisons. Deze werken bieden een boeiende afwisseling met de sonates. Op deze cd’s zijn de Cavaillé-Coll orgels van de Ste. Madeleine (Parijs), St. Pierre (Lisieux) en de St. Ouen (Rouen) te horen. Tevens werd Peter de gelegenheid geboden een kerst CD in de St. Ouen (Rouen) en een solo CD in de St. Sulpice (Parijs) op te nemen. Zie ook: www.msmrecords.nl. Hij ontving in 1993 en 2006 Franse onderscheidingen voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.

Website: www.petereilander.nl

Producten van deze artiest

Hallelujah

Hallelujah

Christelijk Gemengd Koor Cantate Deo uit Amersfoort | Peter Eilander, dirigent | Aart Matenboer, tenor | Nanco de Vries, bariton | Marjolein de Wit, fluit | Jaap Eilander, vleugel | Arjan & Edith Post, trompet | Johan van der Graaf, orgel

€ 14,90
14 stemmen
Peter Eilander | Domkerk, Utrecht
€ 9,95
1 stem
Cantate Deo olv Peter Eilander | Psalmen in Amersfoort

Cantate Deo olv Peter Eilander | Psalmen in Amersfoort

Herman van Vliet - orgel | Peter Eilander - vleugel

€ 8,95
2 stemmen
Div. organisten | Koraalbewerkingen & Improvisatie

Div. organisten | Koraalbewerkingen & Improvisatie

Feike Asma, Piet van Egmond, Dirk Jansz. Zwart, Herman van Vliet, Sander van Marion, Peter Eilander

€ 9,95
2 stemmen
Alexandre Guilmant - Deel 2

Alexandre Guilmant - Deel 2

Peter Eilander speelt werken van Guilmant op het Cavaillé-Coll orgel in l'Eglise Sainte Madeleine in Parijs en La Cathédrale Saint Pierre in Lisieux.

€ 14,90
8 stemmen
Alexandre Guilmant - Deel 3

Alexandre Guilmant - Deel 3

Peter Eilander speelt werken van Guilmant op het Cavaillé-Coll orgel in l'Abbatiale Saint Ouen in Rouen.

€ 14,90
10 stemmen
Copyright © 2024 - Design en realisatie  Nifterik Multimedia Nifterik Multimedia